Google+


 

tu smo da vam pomagamo in vas izobrazujemo

Potrebujete ponudbo? Pokličite na

phone_icon  01 5682 888 

Ponedeljek, 10 April 2017 14:23
Oceni vsebino:
(0 ocen)

Priprava obrazcev M4 za leto 2016

 


 

Tako kot vsako leto doslej, bo potrebno pripraviti poročilo o obračunanih in plačanih plačah in prispevkih za pokojninsko zavarovanje na obrazcu M-4. Letos to počnemo zadnjič. Namreč že v letu 2016 smo podatke o izplačanih plačah poskusno posredovali preko REK obrazcev na eDavke. Verjetno je odveč poudarjati, da podatki v M-4 obrazcu morajo biti usklajeni z podatki, ki jih je ZPIZ prejemal od strani FURS.

 

Kot rečeno, podatki za leto 2016 se posredujejo na enak način kot za pretekla leta.

 

XML datoteko oddamo na spletni strani ZPIZ na sledečem linku http://m4.zpiz.si/m4/

 

Za dostop do spletnega portala morate imeti digitalni certifikat. Vendar, za dostop potrebujete tudi avtentikacijsko kodo, ki jo izda ZPIZ. Na podlagi te avtentikacijske kode, prijavite vaš digitalni certifikat v sistem. Večina podjetij je to avtentikacijsko kodo že prejela v preteklih letih, zato se nič ne spremeni. Vendar če ste v vmesnem času zamenjali računalnik, ali pa ste podaljšali veljavnost digitalnega certifikata, morate od ZPIZ zahtevati novo avtentikacijsko kodo in se ponovno prijaviti v sistem .

 

Vloga za dodelitev nove avtentikacijske številke je dostopna na strani http://m4.zpiz.si/m4/obrazci.faces

 

Na isti strani lahko dobite tudi obrazec, s katerim pooblastite drugo podjetje ali fizično osebo za oddajo obrazcev. V tem primeru se ta oseba prijavi z svojim digitalnim certifikatom in vašo avtentikacijsko kodo.

Prebrano: 5040 krat
Live chat
prijava_zahtevka_za_posredovanje
baza_znanja
convex_privilege_club