Google+


 

tu smo da vam pomagamo in vas izobrazujemo

Potrebujete ponudbo? Pokličite na

phone_icon  01 5682 888 

Sreda, 02 April 2014 12:29
Oceni vsebino:
(0 ocen)

Priprava obrazcev M-4 za leto 2013

 

 


 

 

Tako kot vsako leto doslej, bo  potrebno pripraviti poročilo o obračunanih in plačanih plačah in prispevkih za pokojninsko zavarovanje. To storimo na obrazcu M 4/8 do 30.4. za preteklo leto. Od leta 2008, te podatke dostavljamo na ZPIZ v elektronski obliki. 

 

XML datoteko oddamo na spletni strani ZPIZ na sledečem linku http://m4.zpiz.si/m4/


Za dostop do spletnega portala morate imeti digitalni certifikat. Vendar, za dostop potrebujete tudi avtentikacijsko kodo, ki jo izda ZPIZ. Na podlagi te avtentikacijske kode, prijavite vaš digitalni certifikat v sistem.  Večina podjetij je to avtentikacijsko kodo že prejela v preteklih letih, zato se nič ne spremeni. Vendar če ste v vmesnem času zamenjali računalnik, ali pa ste nov uporabnik, morate od ZPIZ zahtevati novo avtentikacijsko kodo in se ponovno prijaviti v sistem (isto velja, če ste zamenjali digitalni certifikat). 


Vloga za dodelitev nove avtentikacijske številke je dostopna na strani  http://www.zpiz.si/wps/wcm/connect/e11ccf804a8202d7a16dbb1ee2daa3fe/m4vlogaZaAvtKodo.pdf?MOD=AJPERES


Lahko pa za potrebe poročanja pooblastite drugo podjetje ali fizično osebo. Na sledečem linku dobite obrazec pooblastila http://www.zpiz.si/wps/wcm/connect/0db1b100440fbb39b145f9745e837060/m4pooblastilo.pdf?MOD=AJPERES

V tem primeru se ta oseba prijavi z svojim digitalnim certifikatom in vašo avtentikacijsko kodo. 


Obveščamo vas, da je ZPIZ vpeljal novo storitev za fizične osebe na svojem spletnem portalu in sicer Moj eZPIZ. Preko tega portala lahko oddajate  e-vloge in pregledujete stanje vlog. V kolikor ste upokojenec, lahko imate vpogled v nakazila zavoda. Lahko pa tudi izdelate informativni izračun datuma upokojitve po trenutno veljavnem zakonu.


Mogoče ena od najbolj pomembnih zadev je, da imate vpogled v podatke o odbdbjih zavarovanja in osnovah. Torej lahko preverite ali so podjetja, pri katerih ste bili zaposleni, pravilno oddala podatke na obrazcih M-4. 


Za vpogled potrebujete kvalificirano digitalno potrdilo za fizične osebe. storitev je dosegljiva na sledečem linku.


Kako pripravimo podatke za M-4 obrazec v PantheonuPrebrano: 14845 krat
Live chat
prijava_zahtevka_za_posredovanje
baza_znanja
convex_privilege_club