Google+


 

tu smo da vam pomagamo in vas izobrazujemo

Potrebujete ponudbo? Pokličite na

phone_icon  01 5682 888 

Ponedeljek, 13 April 2015 12:07
Oceni vsebino:
(0 ocen)

Priprava obrazcev M-4 za leto 2014

 

 


 

 

Tako kot vsako leto doslej, bo  potrebno pripraviti poročilo o obračunanih in plačanih plačah in prispevkih za pokojninsko zavarovanje. To storimo na obrazcu M 4/8 do 30.4. za preteklo leto. Od leta 2008, te podatke dostavljamo na ZPIZ v elektronski obliki. 

 

XML datoteko oddamo na spletni strani ZPIZ na sledečem linku http://m4.zpiz.si/m4/


Za dostop do spletnega portala morate imeti digitalni certifikat. Vendar, za dostop potrebujete tudi avtentikacijsko kodo, ki jo izda ZPIZ. Na podlagi te avtentikacijske kode, prijavite vaš digitalni certifikat v sistem.  Večina podjetij je to avtentikacijsko kodo že prejela v preteklih letih, zato se nič ne spremeni. Vendar če ste v vmesnem času zamenjali računalnik, ali pa ste nov uporabnik, morate od ZPIZ zahtevati novo avtentikacijsko kodo in se ponovno prijaviti v sistem (isto velja, če ste zamenjali digitalni certifikat). 


Vloga za dodelitev nove avtentikacijske številke je dostopna na strani  http://www.zpiz.si/cms/?ids=content&;inf=361


Na isti strani lahko dobite tudi obrazec, s katerim pooblastite drugo podjetje ali fizično osebo za oddajo obrazcev. V tem primeru se ta oseba prijavi z svojim digitalnim certifikatom in vašo avtentikacijsko kodo. 


Kako pripravimo podatke za M-4 obrazec v PantheonuPrebrano: 12265 krat
Live chat
prijava_zahtevka_za_posredovanje
baza_znanja
convex_privilege_club