Google+


 

tu smo da vam pomagamo in vas izobrazujemo

Potrebujete ponudbo? Pokličite na

phone_icon  01 5682 888 

Četrtek, 29 December 2011 14:44
Oceni vsebino:
(0 ocen)
Nasveti v zvezi z gotovinskim plačevanjem


Sprememba Zakona o davčnem postopku, ki se nanaša na gotovinska plačila blaga in storitev (največ 50,00€), je povzročilo kar precejšnje razburjenje med podjetniki. Saj veste, tisto kar je do sedaj bilo enostavno, je postalo precej komplicirano.


Verjetno ste pozabili, da pa to ni nič novega. Podobno omejitev smo že imeli pred leti in enake probleme kot sedaj (pa smo preživeli). Zato bomo podali  par nasvetov, kako zadevo omiliti.


Uredite plačevanje preko podjetniške debetne ali kreditne kartice, ali pa naročite Magna kartico pri Petrolu. To sicer sovražimo, ker deluje kot da reklamiramo banke in Petrol, vendar samo takšna plačila se ne smatrajo za gotovinska plačila.


Določene stroške, ki lahko presegajo 50,00€, in so povezani z službenim potovanjem (nočnine, telefon, taksi in pod.) lahko priložite k potnem nalogu. In da ne bo pomote, tudi potne naloge morate nakazati na transakcijske račune.


Navsezadnje, tako kot v preteklosti, se bodo morali tudi dobavitelji malce prilagoditi situaciji (npr. izdati več manjših računov kje je to možno).


In ne pozabite na pomembno zadevo, prodaja blaga po povzetju nad 50,00€ drugim podjetjem ni dovoljena. Dovoljena je samo, če je vaš kupec fizična oseba.


V Uradnem listu RS 24/12 izdanem dne 30.03.2012 je izšel  Pravilnik o spremembah Pravilnika o izvajanju Zakona o davčnem postopku. Po tem pravilniku je ponovno dovoljeno izplačilo gotovinskih računov do 420,00€. Poleg tega je dovoljen tudi odkup  kmetijskih pridelkov, gozdnih plodov in odpadkov do višine 125,00€
 
Prebrano: 36062 krat
Live chat
prijava_zahtevka_za_posredovanje
baza_znanja
convex_privilege_club