Kaj je Računovodstvo v oblaku (E-računovodstvo)?

Pri računovodstvu v oblaku (E-računovodstvu) gre dejansko za prilagoditve računovodskih storitev na delovanje v oblaku. Če smo prej imeli baze in programe nekje na lokalnih strežnikih, sedaj je vse skupaj na internetu. To nam omogoča, cel kup možnosti, ki jih s pridom uporabljamo pri svojem delu. V bistvo pride do situacije, ko podjetje in računovodski servis postanejo eno podjetje. Tako tudi CONVEX d.o.o., Ljubljana ponuja svoje storitve, kot storitve računovodstva v oblaku.

Prednosti take oblike računovodstva so:

Dostopnost do podatkov kadarkoli in kjerkoli
Tako kot mi, imajo tudi stranke vpogled v dokumente in poročila, ki so v pomoč pri poslovnih odločitvah. Pomembno je da je dostop mogoč 24 / 7 /365. Pogoj je povezava na internet

Neodvisnost od operacijskega sistema
Popolnoma je vseeno kateri operacijski sistem uporabljate (windows, IOS, Linux, Android…). Programi, ki jih uporabljamo so spletne aplikacije, ki delujejo v vseh internetnih brskalnikih. Nič nimate inštaliranega na lokalnem računalniku (ali pametnem telefonu ali tablici).

Elektronska izmenjava dokumentacije
Stranke dokumentacijo skenirajo in pošiljajo po elektronski pošti. Vsa dokumentacija se avtomatično shranjuje v poštno knjigo. V kolikor stranke prejemajo e-račune od svojih dobaviteljev, se lahko dogovorijo, da račune direktno pošiljajo nam. Ravno tako je iz programa mogoče pošiljati e-račune, plačilne naloge v xml formatu, ter razne obrazce raznim institucijem kot so FURS, AJPES in dr.

Poštna knjiga
Poštno knjigo lahko uporabimo kot dokumentarni sistem, kjer je vsak postopek sledljiv in preprečuje izgubo dokumentov. Hkrati se ustvarja arhiva dokumentacije.

Prihranek časa in poštnih stroškov
Ker se dokumenti izmenjujejo elektronski, se vse zgodi praktično takoj. Ni več pošiljanja dokumentacije po pošti, ali pa osebne dostave na naš sedež podjetja.

Primerno za podjetja iz vseh delov države
Ker gre za internetne storitve, lahko obdelujemo vsa podjetja, ne glede na njihov sedež. Zaradi načina dela ni potreben osebni stik.

Usklajenost programske opreme z aktualno zakonodajo
Programska oprema se avtomatsko nadgrajuje z izboljšavami, prilagoditvami zakonodaji in novimi funkcijami. Poleg tega se program redno ažurira podatke o deviznih tečajih, dnevnicah, kilometrinah, obrestnih merah in mesečnih podatkov za obračun plač.

Prilagodljivost
Tudi, če se podjetje ne odloči za souporabo programske aplikacije (izbere klasično izvajanje računovodskih storitev), lahko elektronski posreduje svojo dokumentacijo v poštno knjigo, ki je v programu.

Več o našem načinu izvajanja računovodstva v oblaku (e-računovodstva).