Dostava podatkov o vzdrževanih članih za leto 2019

Dostava podatkov o vzdrževanih članih za leto 2019

Tudi letos bomo morali dostaviti podatke o vzdrževanih članih na eDavke. To bomo storili za tiste vzdrževane člane, katere smo že med letom upoštevali pri obračunu plač. In sicer tako, da kreiramo datoteko VIRVDC.DAT.

Datoteko kreiramo in oddamo pri zadnjem obračunu plač v mesecu decembru, najpozneje pa 31.12.2019. Datoteko je že mogoče oddati na portalu eDavki. Pri tem priporočamo, da upoštevate navodila, ki jih je FURS objavil 16.12.2019.

Vstopite v sistem edavki in kliknite na na “Izberi obrazec za oddajo novega dokumenta”.

  • Izberite obrazec KP-KPD Podatki za odmero dohodnine.
  • Določite obdobje za katero oddajate podatke ter kliknite  “Naprej”.
  • Kliknete na gumb “Priloži datoteko”
  • Prebrskate in prenesete datoteko, ki jo nato oddate po klasičnem postopku. Datoteka, ki jo prenašate mora biti oblike VIRVDC.DAT (ne je preimenovati).

POMEMBNO!

Datoteka ni tipa XML, zato je tudi potreben zgoraj navedeni postopek.

Za vse tiste, ki med letom pri obračunu plač niste uveljavljali olajšavo za družinske člane in tiste, ki so olajšavo med letom uveljavljali, pa želijo te podatke spremeniti, morajo vložiti vlogo na DURS po starem in sicer do 05.02.2020 za leto 2019. Obrazec za vlogo lahko dobite na spletni strani DURS . Vlogo je mogoče tudi oddati preko sistema eDavki.

V kolikor boste imeli probleme z oddajo podatkov, nas pokličite. Z veseljem vam bomo pomagali.

Vir: FURS

(Vir slike: Pixabay)

Delite objavo, če menite da bo vsebina pomagala še drugim

Morda vas zanimajo sorodne vsebine

Kdaj velja nakazilo v tujino za plačano

Kdaj velja nakazilo v tujino za plačano

Vprašanje: Plačujemo v tujino dobavitelju iz Kitajske in sicer v roku določenem za plačilo. Kitajski dobavitelj pravi, da vseskozi zamujamo z plačilo...
Minimalna plača za leto 2023

Minimalna plača za leto 2023

V Uradnem listu 4/2023 izdanem dne 13.01.2023 je minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti določil novi znesek minimalna plača za l...