Ali je nabava hibridnega avtomobila davčna olajšava?

Ali je nabava hibridnega avtomobila davčna olajšava?

Vprašanje: V letu 2019 smo nabavili hibridni avtomobil. Ali je nabava hibridnega avtomobila davčna olajšava?

Odgovor: Nabava hibridnega avtomobila spada med davčne olajšave po  2. točki 2. odstavka 55.a člena Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb (ZDDPO-2-NPB14). Torej 40% investiranega zneska v hibridne avtomobile se prizna kot davčna olajšava.

Olajšavo vpišete v zaporedno 15,8 obrazca Obračuna davka od dohodkov pravnih oseb. Hkrati pa morate izpolniti tudi prilogo 6a Podatki v zvezi z olajšavo za investiranje po 55.a členu ZDDPO-2

V letu 2019 še velja, da je olajšava možna do višine davčne osnove. Kaj pa nas čaka v letu 2020 pa smo pisali tukaj (glej odstavek “Najmanj 7% efektivna stopnja obdavčitve).

(Vir slike: Pixabay)

Delite objavo, če menite da bo vsebina pomagala še drugim

Ali se vam je vsebina zdela koristna?

Naročite se na Convex Privilege Club, kjer vas že čakajo brezplačni nasveti in članki. Vpišite svoj e-mail in obljubimo, da se bomo vedno spomnili na vas koristnimi informacijami.

Soglašam z splošnimi pogoji in politiko zasebnosti

Morda vas zanimajo sorodne vsebine

Poročanje o bonitetah po 01.07.2020

Poročanje o bonitetah po 01.07.2020

Današnje obvestilo je namenjeno tistim, ki  uporabljate službeno vozilo v privatne namene. Tako kot do sedaj, boste morali obračunati boniteto in poro...
Regres v letu 2020

Regres v letu 2020

Tako kot vsako leto, tudi letos moramo zaposlenim izplačati regres za letni dopust . In na to ne vpliva COVID-19 pandemija. (več …)