Kako ravnati ko pokličete zaposlenega na čakanju nazaj na delo?

Kako ravnati ko pokličete zaposlenega na čakanju nazaj na delo?

Ena od možnosti, ki jo ponuja korona zakon je tudi, da zaposlene pošljete na čakanje na delo. Bodisi zaradi višje sile ( višja sila v tem primeru je, varovanje otrok zaradi zaprtja vrtcev in šol, ali nezmožnost prihoda na delo zaradi ustavitve javnega prevoza), bodisi zaradi poslovnih razlogov (ni dela za vse zaposlene). Zakon določa tudi možnost, da pokličemo zaposlenega nazaj na delo in sicer do 7 dni v kosu. In kako ravnati ko pokličete zaposlenega na čakanju nazaj na delo?

Kot vemo, moramo o tem obvezno obvestiti Zavod za zaposlovanje, sicer nam grozi vračilo 3 kratnika prejetih sredstev. To storimo tako, da obvestilo da ste zaposlenega v obdobju začasnega čakanja poklicali nazaj na delo, pošljete po elektronski pošti na naslov gpzrsz@ess.gov.si . To storimo šele po prejemu “Sklepa o povračilu izplačanih nadomestil plače”.

Obveznost obveščanja po prejemu sklepa se nanaša tudi na zaposlene, ki ste jih napotili na začasno čakanje in poklicali nazaj na delo še pred oddajo vloge oziroma pridobitvijo sklepa.

Vedno se obvezno sklicujte na številko svoje vloge 11065-xxx/2020.

V pripravi je sprememba zakona, ki bi omogočila da  ni nujno da zaposlene pokličete na delo za 7 dni v kosu, ampak jih lahko pokličete po potrebi.

Vir:

(Vir slike: Pixabay)

Delite objavo, če menite da bo vsebina pomagala še drugim

Ali se vam je vsebina zdela koristna?

Naročite se na Convex Privilege Club, kjer vas že čakajo brezplačni nasveti in članki. Vpišite svoj e-mail in obljubimo, da se bomo vedno spomnili na vas koristnimi informacijami.

Soglašam z splošnimi pogoji in politiko zasebnosti

Morda vas zanimajo sorodne vsebine

Regres v letu 2021

Regres v letu 2021

Tako kot vsako leto, tudi letos moramo zaposlenim izplačati regres za letni dopust. (več …)