Obvezen vpis elektronskega naslova v register gospodarskih družb

Obvezen vpis elektronskega naslova v register gospodarskih družb

Dne 09.02.2021 je v Uradnem listu 18/21 objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1K).

Na podlagi te spremembe, morajo družbe, v predlogu za vpis ustanovitve, navesti tudi elektronski naslov družbe, ki se vpiše v Poslovni register Slovenije. Sprememba je objavljena v 8. členu zakona in spreminja 47. člen originalnega zakona.

Obstoječe družbe, pa v skladu z 72. členom zakona,  morajo elektronski naslov v register vpisati v roku enega leta od uveljavitve zakona. To je do 24.02.2022.

Družbe, ki že imajo vpisan elektronski naslov morajo preveriti v ePRS, ali je naslov pravilen. V kolikor ni, ga morajo popraviti. Enako velja, če naslov manjka.

To lahko naredijo na sledeče načine:

Vložijo Predlog za vpis spremembe samo v PRS na točki SPOT,

Izpolnjen in ročno ali elektronsko podpisan obrazec Predlog za vpis spremembe v PRS , po pošti ali elektronski pošti pošljejo ali osebno dostavijo na izpostavo AJPES,

Na izpostavo AJPES dostavijo ali pošljejo vlogo (lahko v obliki dopisa, izpolnitev obrazca namreč ni obvezna), ki mora biti elektronsko ali ročno podpisana.

(Vir slike: Pixabay)

Delite objavo, če menite da bo vsebina pomagala še drugim

Morda vas zanimajo sorodne vsebine

Stopnja DDPO za obdobje 2024-2028

Stopnja DDPO za obdobje 2024-2028

V Uradnem listu številka 131/2023 je bil 22. decembra 2023 objavljen Zakon o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev (ZORZFS), ki med drug...