Pot v službo in poškodba pri delu

Vprašanje: Na poti v službo sem imel prometno nesrečo v kateri sem se poškodoval. Ali je res, da to ni več bolniška?

Odgovor: To je še vedno bolniška. Vendar od 01.01.2013 to več ni poškodba pri delu, ki se obračuna v višini 100% nadomestila plače zaradi bolniške, ampak poškodba zunaj dela (v kateri višini obračunamo nadomestilo za poškodbo izven dela poglejte tukaj). Poškodba pri delu bi bila edino v primeru, če bi imeli organiziran prevoz na delo z strani delodajalca (ZPIZ-2 Ur.l.96/12 2. alinea 1. točke 66. člena zakona).

Vprašanje: Delam v gradbeništvu in delodajalec nas zjutraj pobere spotoma na poti na gradbišče? Ali to šteje za organiziran prevoz na delo.

Odgovor: Da, to šteje v organiziran prevoz na delo. Velja tudi za službena potovanja.

Delite objavo, če menite da bo vsebina pomagala še drugim

Ali se vam je vsebina zdela koristna?

Naročite se na Convex Privilege Club, kjer vas že čakajo brezplačni nasveti in članki. Vpišite svoj e-mail in obljubimo, da se bomo vedno spomnili na vas koristnimi informacijami.

Soglašam z splošnimi pogoji in politiko zasebnosti


Morda vas zanimajo sorodne vsebine

Darila ob novem letu

Darila ob novem letu

Tukaj je veseli december, zato marsikdo razmišlja o darilih, ki jih bo dal svojim zaposlenim, njihovim družinskim članom, kupcem, poslovnim partnerjem...
Davčne spremembe v letu 2020

Davčne spremembe v letu 2020

O davčnih spremembah v letu 2020 se sicer že dlje časa govorilo, vendar smo dejansko objavo v Uradnem listu dočakali 05.11.2019. V Uradnem listu 66/19...