Regres v letu 2020

Regres v letu 2020

Tako kot vsako leto, tudi letos moramo zaposlenim izplačati regres za letni dopust . In na to ne vpliva COVID-19 pandemija.

Regres moramo izplačati najpozneje do 01.07.2020 oz. do 01.11. v kolikor imate likvidnostne težave. Pri tem moramo vedeti, da se ne moremo sklicevati na npr. slabo finančno situacijo, plačilno nedisciplino zaradi epidemije COVID-19 ali navajati kakšne druge razloge, ki bi opravičevali kasnejše izplačilo regresa. Torej bolj ali manj, moramo večinoma regres do konca junija 2020 izplačati vsi.

Kot smo že navedli tukaj, pravica do regresa je vezana na pravico do dopusta. Pri tem bi omenili tudi lanskoletni dopust, ki ga niste izkoristili zaradi pandemije COVID-19 in s tem povezanim čakanjem na delo, bodisi zaradi višje sile, ali pa zaradi poslovnih razlogov. Ta dopust morate izkoristiti do konca junija.

Drugače je regres eden od redkih neobdavčenih izplačil, v kolikor je izplačan do višine zadnje povprečne mesečne plače zaposlenih v RS (PROD). Več podatkov o PROD dobite tukaj.  Za regres izplačan v juniju velja, da je neobdavčen do višine 1.758,27€.  Minimalni znesek regresa je v višini minimalne plače in ravno tako za junij 2020 velja da je to znesek 940,58€.

V kolikor izplačilo regresa presega višino neobdavčenega regresa, morate za presežek obračunati dohodnino in prispevke.

(Vir slike: Pixabay)

Delite objavo, če menite da bo vsebina pomagala še drugim

Ali se vam je vsebina zdela koristna?

Naročite se na Convex Privilege Club, kjer vas že čakajo brezplačni nasveti in članki. Vpišite svoj e-mail in obljubimo, da se bomo vedno spomnili na vas koristnimi informacijami.

Soglašam z splošnimi pogoji in politiko zasebnosti

Morda vas zanimajo sorodne vsebine

Spletne trgovine in davčne blagajne

Spletne trgovine in davčne blagajne

Odprli ste spletno trgovino in pripravljate se na prvo izstavitev računa. Seveda vas zanima, kako so povezane spletne trgovine in davčne blagajne. (...
Ali so štipendije obdavčene?

Ali so štipendije obdavčene?

Marsikatero podjetje išče nove sodelavce. Ker je dobrega sodelavca težko dobiti, še manj jih je na trgu dela, je kadrovsko štipendiranje ena od možnos...
Poročanje o bonitetah po 01.07.2020

Poročanje o bonitetah po 01.07.2020

Današnje obvestilo je namenjeno tistim, ki  uporabljate službeno vozilo v privatne namene. Tako kot do sedaj, boste morali obračunati boniteto in poro...